Elismerés a tisztességes helytállásért!

A Debreceni Vízmű Zrt. a viziközmű szolgáltatás zavartalan ellátása érdekében napi 24 órában folyamatosan gondoskodik a vízellátásában fellépő zavarok elhárításáról, munkaidő után házi készenléti szolgálattal.

Február hetedikén kora este, nem sokkal hét óra után bejelentés érkezett a diszpécseri szolgálathoz; csőtörést észleltek a Vezér utcai lakótelepen, a Tarján utcán, melynek következtében meglehetősen nagy körzetben kellett a vízszolgáltatást kizárással korlátozni. (Nyék, Gyimes, Szalay Sándor, Bencsik Sándor, Bognár Rezső utcák). A Debreceni Vízmű II. Készenléti Csoportja azonnal a helyszínre érkezett és megkezdte a hibaelhárítást. A Zöld Tamás szerelő, Kmies Csaba és Búzás Richárd segédek, az otthoni pihenőidejét feláldozó Erdős Ferenc gépkezelő valamint a Balkus Gyula vezető gépész alkotta csoport Demjén Béla irányításával embert próbáló munkát végzett a rendkívül csípős hidegben. Egy nagyátmérőjű gerincvezeték hosszirányban megrepedt, s ezt a mintegy méteres szakaszt vágták ki s pótolták egy új csővel, és szerelvényekkel a vezeték folytonosságát helyreállítva, a feltárt munkagödörben, a kifolyt víz maradékától sáros körülmények között, az ivóvíz minőségi követelményeit betartva. Erőfeszítésük eredményeként a vízszolgáltatás éjfél után helyreállt s az utómunkálatokkal (körzet visszanyitás, hálózat mosatás, gerincvezeték védelembe helyezése és terhelése) együtt 04:00-kor végeztek munkatársaink. Gyors, áldozatos tevékenységük szép példája annak, hogy a hibajavítás milyen kihívásokkal jár, és mennyi áldozatot, elkötelezettséget kíván. A környéken élő felhasználóink közül többen levélben fejezték ki elismerésüket. Idézet egy fogyasztónk leveléből:

Azért írom levelem, mert szeretném megköszönni kollégáik áldozatos munkáját, hogy még az éjjelre helyreállították az ivóvíz szolgáltatásunkat.
Ebben a hidegben, péntek éjszaka kifejezetten nagy áldozat volt ez, amiért hálával tartozunk nekik. Kérem amennyiben lehetséges, tolmácsolják a csapat felé köszönetünket.

Köszönjük kollégáinknak, hogy ahogyan eddig, most is példaadóan végezték munkájukat, erősítették jó hírét a Debreceni Vízműnek, s munkájuk eredményként növelték a felhasználók elégedettségét, a viziközmű szolgáltatás társadalmi elismertségét.