Tájékoztatás! - Víz zavarosságának oka

Tisztelt Vízhasználóink! 2020. október 26-án a délutáni, esti időszakban illetve október 27-én a reggeli óráktól Debrecenben a Hatvan utcai kert illetve a Liget lakópark egyes utcáin a víz zavarosságát tapasztalhatták, melynek oka a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. kezelésében lévő Felszíni Víztisztítóműből érkező, távvezetéken bekövetkezett üzemzavarból eredő, szállított és részünkre átadott víz zavarossága volt.

A vízminőség változás egészségre nem ártalmas és csak élvezeti értéket befolyásoló mértékben esik kifogás alá a szállító vezeték csőfaláról levált, ülepíthető vastartalmú lebegőanyag szemcsék miatt. 2020. október 26-án, előre meghirdetve és általunk honlapunkon közzétéve a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. a távvezetéken szükségszerű karbantartási munkákat végzett, amelynek előre nem látott okból és nem várt mértékben hálózati és időbeli kiterjedésű hatása okozta a jelen közlemény tárgyát képező zavarosságot. A Debreceni Vízmű Zrt. és a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársai egyeztetve, közösen feltárva az okokat, haladéktalanul megkezdték a jelenség behatárolását és elhárítását. Munkatársaink az üzemeltetésünkben lévő vezetékeken azonnali beavatkozásokat, hálózati öblítéseket végeztek, megállítva ezzel a víz érzékszervi jellegű minőségi romlását és további kiterjedését.
A probléma oka megszüntetésre került, az Önök által érzékelt jelenség a fenti esemény utóhatása. A panaszt okozó zavarosság egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz, kizárólag az ivóvíz élvezeti értékét rontja, más tekintetben fogyasztásra alkalmas.
Amennyiben továbbra is tapasztalják a víz zavarosságát, kérjük, jelezzék a Központi Hibaelhárítási Ügyeletünk felé email-ben (diszpecser@debreceni- vizmu) vagy telefonon (52-534-509, vagy 52-534-510), melynek nyomán kollégáink a szükséges hálózatöblítéseket elvégzik az adott hálózati szakaszon is! Köszönjük türelmüket, együttműködésüket és az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük!  

Debreceni Vízmű Zrt.