Felhívás mikepércsi lakosok, vízhasználók számára!

FELHÍVÁS!

Tisztelt Mikepércsi lakosok, vízhasználók!

A település ivóvízellátását biztosító új vízműtelepen, a vízminőség-javítás megbízható és tartós eredményeinek biztosítása érdekében, a kivitelezők december végén újabb gépészeti beavatkozásokat tettek. Sajnos az elmúlt napokban elvégzett laborvizsgálatok eredményei nem igazolták a beavatkozás sikerességét, sőt a vízminőségben jelentős romlást okozott. A negatív hatásokat kiváltó átalakítások megszüntetésre kerültek, de a vízminőség romlás megállítása, és megszüntetése több napot vesz igénybe. A vízminőség romlás biológiai, és nem bakteriológiai eredetű, azt a felhasználók nem érzékelik, sem szemrevételezéssel, sem ízleléssel.

Az ivóvíz szolgáltatáshoz szükséges a felhasználók bizalma, ezért azt a döntés kellett meghozni, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egyetértésével a Debreceni Vízmű Zrt-nek, hogy a vezetékes vizet közvetlen fogyasztásra, ételkészítésre 10 perces forralást követően javasolja. A szociális (fürdés, mosdás, mosás, mosogatás) célú vízhasználat továbbra is korlátozás nélkül javasolt.

A vezetékes víz az átlagos mennyiségű vízhasználat mellett egészségkárosodást, fertőzésveszélyt nem jelent, a szükséges korlátozás csak megelőzési, bizalom megtartási célból kellett megtenni

A Debreceni Vízmű Zrt. a vízvizsgálati eredmények megismerését követően, a Hatóságok tájékoztatásával párhuzamosan azonnal megkezdte a szükséges intézkedéseket. Ennek keretében megszüntettük a kiváltó okot, megkezdtük a vízműtelepi szűrők mosatását, fertőtlenítését. Biztonsági okokból megemeltük a hálózati víz klórtartalmát, ami időlegesen érzékszervi panaszt okozhat. A vízminőség helyreállítása időigényes, így a normál állapotok helyreállásának határidejét jelenleg nem lehet megmondani. A munkálatokról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a felhasználókat.

A település vízellátásával kapcsolatos további információkat az alábbi elérhetőségeken lehet beszerezni:

www.debreceni-vizmu.hu/hirek

Telefon:  52-534-510

Kérjük a felhasználóink megértését, bizalmát, és türelmét.

Debreceni Vízmű Zrt.