Víz Világtalálkozó 2019.

Magyarország kormánya 2013 és 2016 után immár harmadik alkalommal rendezte meg 2019. október 15-17 között a Budapesti Víz Világtalálkozót (BWS), Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett.

Az idei konferencia a közelgő vízválságok kezelésének sürgősségére kívánta felhívni a figyelmet; mottója: „Megelőzni a vízválságot”, a sok víz – kevés víz – szennyezett víz hármas tematikájára építve.

A világeseményen 118 országból több mint 2300-an vettek részt; több ország delegációját a vízgazdálkodásért felelős miniszter vezette. A konferencia részeként Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások címmel vízipari szakkiállítást is tartottak, amelyben kétezer négyzetméteren 30 kiállító – köztük egyedüli víziközmű üzemeltetőként a Debreceni Vízmű Zrt. - mutatta be a magyar vízipar innovációit, amelyek fontos szerepet játszhatnak a vízválság megelőzésében.

A számos külföldi és hazai érdeklő mellett, Áder János elnök úr is meglátogatta standunkat, ahol Ányos József vezérigazgató úr tájékoztatta a Debreceni Vízmű Zrt. nyújtotta szolgáltatásokról, a megvalósult fejlesztésekről, főbb tevékenységeiről, a régióban betöltött szerepéről. A Debreceni Vízmű Zrt. a tudástranszfer területén lát üzleti lehetőséget a hatékony víziközmű szolgáltatás meghonosításában a fejlődő országokban.