Új vezérigazgató a Debreceni Vízmű Zrt. élén

Július elsejétől a vezérigazgatói tisztet Gorján Ferenc tölti be.

Gorján Ferenc építőmérnök, vízellátás-csatornázás szakmérnök és mérnök-közgazdász. 

A szakmával viszonylag korán 15 évesen kezdett el ismerkedni, hiszen vízügyi szakközépiskolába járt. Annak végén egy országos szakmai tanulmányi versenyen elért eredménye alapján a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (Magyarország területileg legnagyobb vízműve, 6 megye közel 400 település) megkereste és ösztöndíjasává tette. Így az egyetem elvégzése után pályafutását is 2008-ban a DRV Zrt.-nél kezdte.

Végigjárta a ranglétrát. Üzemirányító diszpécserként kezdett, ahol fő feladata az egységes üzemirányító központ létrehozásában való közreműködés volt, majd annak vezetőjeként az operatív üzemirányítás vezetése mellett vízveszteség csökkentéssel, hálózathidraulikai modellezéssel, energetikával is foglalkozott.  

2014-ben kinevezték a DRV Zrt. Keszthelyi Üzemvezetőségének élére, ahol a Balaton északi partján fekvő 56 település vízellátásáért felelt. 

2016-tól műszaki szolgáltatási vezető, 2019 őszétől pedig műszaki üzemviteli osztályvezető. Itt 6 csoportot irányított (műszaki előkészítés és elemzés, energetika, diszpécser, központi elektronikai, térinformatikai és ellenőrzési), emellett a szakterületi felsővezető helyetteseként 15 üzemvezetőség több mint 1000 kollegáját is. Mellette számos projekteben volt projektvezető. 

Nevéhez fűződik az azóta a Magyar Víziközmű Szövetség ajánlássá lett Vízveszteség csökkentési kézikönyv.  

Gorján Ferenc magas szakmai színvonalon végzett munkáját 2019-ben a Magyar Hidrológiai Társaság PRO AQUA díjjal ismerte el. 

A vezérigazgató nős, egy leánygyermek édesapja, családcentrikus, szabadidejében szívesen sportol, gyermekkora óta karatézik, de érdekli a természetjárás, a történelem és a fotózás is.