Tájékoztatjuk Ebes lakosait

Tájékoztatjuk Ebes település lakosságát, hogy a 2017. június 23-án, a reggeli órákban Ebes település vízműtelepén a villámcsapás másodlagos hatásából eredően üzemzavar állt elő.

Munkatársaink azonnal reagáltak az eseményre és ennek köszönhetően a településen nem következett be vízhiány. A hibafeltárást és ezzel egyidejűleg a szolgáltatás fenntartásához szükséges alapvető hibaelhárítási munkákat megkezdtük!

A keletkezett károk a telep irányítástechnikáját, kommunikációs eszközeit érinti és ebből adódóan egyedi, rendhagyó vezérlési mód beállítására került sor. Ez nagyobb részt, kézi vezérlést és kezelői technológiai beállításokat jelent. Ebből adódóan a vízkezelési technológia és a hálózati nyomástartás üzeme a korábbiaktól eltérhet. A hálózati nyomás ingadozhat, de vízhiány nem várható.

Mindez kis valószínűséggel, de okozhat az ivóvíz minőségében eseti jelleggel érzékszervi (szag, íz) eltéréseket a korábban megszokottól. A szolgáltatott ivóvíz minősége továbbra is mindenben megfelel a közegészségügyi és jogszabályi feltételeknek!

A vízminőséget rendszeres laboratóriumi és helyszíni mérésekkel ellenőrizzük! Intézkedéseink garantálják a vízminőség megfelelését! A keletkezett károk jellege, nagysága és súlya miatt az eredeti állapot helyreállítása, a javítás hosszabb időt, heteket vehet igénybe. A folyamat gyorsításáért és addig is a megszokott szolgáltatás szinten tartásáért minden tőlünk telhetőt megteszünk!

Amennyiben a korábban megszokottól eltérő vízszolgáltatási hibát, íz és szaghatást észlelnek, azt kérjük, jelezzék munkatársainknál! 

Türelmüket és szíves megértésüket előre is köszönjük!

Debreceni Vízmű Zrt.