Tájékoztatás! - Vízhálózat tisztítási munkálatok indulnak Létavértes település víziközmű hálózatán

A Debreceni Vízmű Zrt. tájékoztatja a lakosságot, tisztelt Felhasználóit, hogy a vízhálózat tisztítását végzi Létavértesen a szolgáltatás biztonsága érdekében: 2019. szeptember 02. – 2019. szeptember 06. között és 2019. szeptember 23. - 2019. szeptember 27. között munkanapokon 9.00-15.00 óra között.

Az Önkormányzat együttműködése következtében a Debreceni Vízmű Zrt. elvégezte Létavértesen a vízhálózati szakaszoló tolózárak cseréjét, új tolózárak beépítését és a csomópontok rekonstrukciós munkálatait. A csomópontok átépítése eredményeként lehetővé vált az ivóvízhálózat szivacsos csőtisztításának elvégzése az alábbi helyeken.

2019. szeptember 02-06. között hálózattisztítás az alábbi utcák és vonzáskörzetében:

Széchenyi utca - Kossuth utca vége
Nagyváradi utca 40 számtól - Nagyváradi utca vége
Új utca - Alkotmány utca
Új utca - Bólyai utca
Új utca - Rét utca
Új utca - Móricz Zsigmond utca
Új utca - Teleki utca

2019. szeptember 23-27. között hálózattisztítás az alábbi utcák és vonzáskörzetében:

Nagyváradi utca - Batthyány utca - Kossuth utca közepétől
Nagyváradi utca - Keleti utca - József Attila utca - Epreskert utca
Új utca - Zöldfa utca
Új utca - Kert utca

A tisztításra a csőfalakra a vízből lerakódott vas- és mangán eltávolítása miatt van szükség. A beavatkozások a vízminőség és a minőségi szolgáltatás céljából történnek és nagyban szolgálják a településen élők biztonságos és minőségi ivóvízellátását.

A tisztítással érintett körzetekben esetenként kisebb nyomásingadozás, szakaszos vízhiány, átmeneti elszíneződés, íz- és szaghatás előfordulhat, melynek következtében az ivóvíz zavarossá válhat, fogyasztása azonban egészségre ártalmatlan, felhasználásában korlátozás nincs. Társaságunk arra törekszik, hogy a munkálatokat követően a zavaros víz távozzon a rendszerből, és lehetőség szerint minél hamarabb visszaálljon a normál üzemi állapot. Az ingatlanok belső hálózatában esetlegesen megjelenő zavaros víz a munkák befejezését követően a kerti csap rövid idejű megnyitásával távozik a rendszerből.

 Amennyiben a meghirdetett munkálat során, bármilyen a korábban megszokott vízszolgáltatástól eltérő hatást észlelnek, azt kérjük, jelezzék munkatársainknál, akik szakszerű tájékoztatással állnak rendelkezésükre!

Hibabejelentés telefonszáma: +36 (52) 513‑536, +36 (52) 534-510 (0-24 órás)

E-mail címe: @

Helyi elérhetőség: Tarnóczi György csoportvezető: 20/284-0726

Türelmüket és szíves megértésüket előre is köszönjük! 

Debreceni Vízmű Zrt.