Tájékoztatás! Javítottuk a Kossuth utca ivóvíz vezeték meghibásodását

2021. augusztus 25-én, a Kossuth utca 22. sz. ingatlan előtt vízfolyásról érkezett bejelentés, amelynek oka a D200 KM PVC anyagú ivóvíz vezeték hibája volt, amely sikeresen javításra került; viszont a munkaterület továbbra is elkorlátozva maradt.

A szolgáltatásban nincs zavar, de a közúti forgalom egy sáv érintettséggel a munkavégzés idején továbbra is érintett. Ennek oka, hogy a vezetékhiba közvetlen környezetében lévő, szomszédos lakóépülethez tartozó bekötővezeték betonaknája sérült, munkabiztonság érdekében megbontásra kerül, valamint iszappal és törmelékkel szennyeződött. A járdaburkolat alatti kimosás is jelentős mértékű, annak helyreállítása is szükséges. Az akna és csatlakozó vezetékei csatornamosó berendezéssel tisztításra kerültek, illetve kamerás és további egyéb vizsgálatok történnek. Ezt követően az ingatlan tulajdonosával az eredmények függvényében születik döntés tartós, biztonságos megoldást adó műszaki beavatkozásról.

Előreláthatóan a zöld- és járdasávban lévő munkaárok napokon belül visszatöltésre kerül, de a végleges burkolat helyreállítás következő héten várható.

Addig is kérjük, megértésüket, türelmüket és a munkálatok idején a munkaterület közelében közlekedjenek körültekintően!

Debreceni Vízmű Zrt.