Rágcsálók gyérítése Debrecenben

Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén az Önkormányzat tulajdonában álló és a Debreceni Vízmű Zrt. üzemeltetésében lévő egyesített és elválasztott rendszerű szennyvíz csatornákban, illetve azok aknáiban a patkányok (házi és vándorpatkány) egyedszámai megnövekedtek, melyet alátámasztanak a DMJV Zöldterületi Osztályára érkező lakossági bejelentések is. A rágcsáló gyérítési és az ezt követő állapot fenntartási tevékenység végzése közegészségügyi szempontból elengedhetetlen.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 153. § (1) bekezdés b.) pontja alapján a települési önkormányzat a környezet- és település-egészségügyi feladatok körében biztosítja a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI.3.) NM rendelet 36. §-ában egészségügyi kártevők irtását.
A törvény 73. § (1) bekezdése alapján a szennyvízcsatorna hálózat üzemeltetője, tehát a Debreceni Vízmű Zrt. is köteles gondoskodni az egészségügyi kártevők elleni védekezésről, ezért a nyertes ajánlattevő kiválasztása céljából nyílt pályázati eljárást indítunk.

Debreceni Vízmű Zrt.

.pdf 2024 letöltés

.pdf 2024 letöltés