Pályázatot nyertünk a fenntartható működésünk és a hozzá kapcsolódó rendszerek műszaki állapotának fejlesztésére

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából nyújtható támogatásra" című pályázati keretből mintegy 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő forrás igényelhettek a víziközmű szolgáltatók a fenntartható működésük biztosítására és a hozzá kapcsolódó rendszerek műszaki állapotának fejlesztésére.

A pályázati forrás egyszeri, vissza nem térítendő támogatásnak minősült, amelynek rendelkezésre bocsátása előfinanszírozással történt. A viziközmű szolgáltatók közel 8 milliárd forint értékű pályázatot adtak be. Idén a szakmai értékelés alapján 38 db pályázat részesült támogatásban az 1.494.759.659 forintos keretösszegből.

A Debreceni Vízmű Zrt. szintén élt a lehetőséggel; cégünk az ivóvízhálózat és a szennyvízhálózat rekonstrukciójára adott be pályázatot, közel 200 millió forint értékben. A csatornahálózat rekonstrukcióra benyújtott 99 millió forintos pályázatunkra a pályázat kiírója 89. 637 ezer forintot ítélt meg. Az elnyert forrást elsősorban a konzervgyári főgyűjtő csatorna három szakaszának csőbéléssel történő felújítására tervezzük, mintegy 265 méter hosszban, de két kisebb léptékű felújítás is szerepel az elvégzendő munkák között (Töhötöm utca, Virág utca). A Debreceni Vízmű Zrt. ezen felül mintegy 121 millió forintot fordít vízvezeték rekonstrukciós feladatok elvégzésére a 2019-es évben.

Csőbélelés