Megkezdődött az aszfaltozás a Péterfia és a Thaly Kálmán utca kereszteződésében

Megkezdődött az aszfaltozás a Péterfia és a Thaly Kálmán utca kereszteződésében. A Debreceni Vízmű munkatársai a januárban meghibásodott vízvezeték szakaszt már jóval korábban megjavították, most pedig az út helyreállítása következik. Ha az időjárás is engedi, akkor szerdán ismét megindulhat a járműforgalom.

A munkások 160 négyzetméteren terítették le az úgynevezett alapréteget a Péterfia és a Thaly Kálmán utca kereszteződésében. Ezen a szakaszon egy 300 milliméteres csővezeték meghibásodása miatt több mint egy hónapja szünetel a járműforgalom. De az útlezárás már nem tart sokáig.

Az aszfaltot nagyobb területen marták fel, mint, ami érintett volt, hogy az aszfalt minősége is megfelelő legyen - közölte Mester Tibor, a Debreceni Vízmű Zrt. fejlesztési és fenntartási főmérnöke.
Az elöregedett, törött acélcsövet műanyagra cserélték a vízmű szakemberei.

A hibajavítással gyorsan végeztek, de a keverő üzemek téli, szezonális leállása miatt, csak most vált elérhetővé a tartós megoldást jelentő melegaszfalt.
Ha az időjárás is engedi, szerdán már az útburkolati jeleket is felfestik a szakemberek. A teljes helyreállítás a vezeték javításával, illetve az aszfaltozással együtt körülbelül 25-28 millió forintba kerül.

A teljes cikk itt található:
https://dehir.hu/debrecen/lehet-hogy-szerdan-mar-jarhatnak-az-autok-a-forgalmas-debreceni-keresztezodesben/2023/02/27/