Kormányzati támogatásból fejlesztik Debrecen víziközmű-rendszerét

Lakossági fejlesztések is lesznek és a szürkevíz-technológiát is kiépítik Debrecenben 109 milliárd forintból.


A részletekről pénteken tartott sajtótájékoztatót Papp László polgármester, Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Gorján Ferenc, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója a szennyvíztelepen. A kormány támogatja a debreceni víziközmű- és vasútfejlesztéseket. Az előbbire csaknem 109 milliárd forint, vasúti fejlesztésekre megközelítőleg 66 milliárd forint érkezhet. 

Papp László elöljáróban úgy fogalmazott, Debrecen fejlesztése során elsőrendű szempont a fenntarthatósóg, a gazdaságfejlesztés kapcsán mindig azonosítják a rizikófaktorokat, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezeket kiküszöböljék; ilyen a vízkérdés is. Mint mondta, a debreceni országgyűlési képviselők bevonásával kérték a kormányt, hogy közösen dolgozzanak ki egy olyan víziközmű-fejlesztési programot, mely a város gazdaságfejlesztési folyamataival összhangban hosszú távon tudja garantálni Debrecen fenntartható működőképességét.

További információ a cikkben olvasható: https://dehir.hu/debrecen/lakossagi-fejlesztesek-is-lesznek-es-a-szurkeviz-technologiat-is-kiepitik-debrecenben-a-109-milliard-forintbol/2023/05/05/

Lakossági fejlesztések is lesznek és a szürkevíz-technológiát is kiépítik Debrecenben 109 milliárd forintból.