Iskolai kirándulás Hosszúpályiban

2019. március 22-én a Víz Világnapja alkalmából a Debreceni Vízmű Zrt. Hosszúpályi Vízmű telepén láttuk vendégül a településen működő Irinyi József Általános Iskola 20 fős csoportját.

Az üzemlátogatás célja az volt, hogy egy tájékoztató és helyszíni körbejárás keretében bemutassuk a víz útját a víztermelés helyétől a fogyasztóig.

A csoport tanulói betekintést nyertek az ivóvíztermelés, a tisztítás módjának és a fogyasztókig történő eljuttatás folyamatába. Bemutatásra került egy víztermelő kút, amit a víz tisztítási technológia folyamatának ismertetése követett, majd a tanulók az ivóvíz tárolására szolgáló tisztavíztározó medencék bejáratáig mehettek fel. Végezetül szemügyre vehették a hálózati szivattyúkat, amik a tisztított vizet a hálózatba juttatva biztosítják, hogy az egészséges ivóvíz megjelenjen a település fogyasztóinak a csapjánál.

Az általános iskola 2019. március 18-22. között Fenntarthatósági témahetet szervezett, melynek egyik fő témája a Víz Világnapjához kapcsolódott. Köszönjük a helyi diákok érdeklődő és megtisztelő figyelmét!