Innovatív üzletpolitika, stabil munkahely - így telt a 2022-es Állásbörze

A Debreceni Vízmű Zrt. a víziközmű szolgáltatási szektor meghatározó vállalata, amely 2022-től már 43 településen szolgáltat. A debreceni központú regionális alapon működő cégnél jelenleg több mint 500 főt foglalkoztatnak.

A munkavállalók többsége fizikai állományú dolgozó, a betanított munkásoktól kezdve a különböző szakmunkás vagy műszaki területeken dolgozó munkatársakig. Szellemi területen szintén a műszaki vonal a jellemző. Építőmérnökök, gépészmérnökök, településmérnök, valamint a labortevékenységeket kiszolgáló vegyészmérnökök vannak a csapatunkban, de ugyanolyan fontos szervezeti egység nálunk a HR vagy a gazdasági részleg is, hiszen enélkül nem működne a cégünk. Érdemes a vállalat weboldalán feltüntetett álláshirdetéseket időközönként ellenőrizni. Emellett próbálunk a modern kor vívmányaival is élni, és kihasználni a közösségi média adta lehetőségeket. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy ne csak egy virtuális falon keresztül, hanem személyesen is találkozhassunk potenciális jelentkezőinkkel, ezért is jelenünk meg rendszeresen állásbörzéken. Sokkal közvetlenebbül tudunk egy ilyen rendezvényen kommunikálni az érdeklődőkkel. Ezen alkalmakkor igyekszünk minél több információt átadni, illetve a felmerülő kérdésekre válaszolni, hiszen ez nekünk is egyfajta visszajelzés arról, hogy milyen igények vannak a piacon – mondta Fülöp Zoltán üzemmérnökségi vezető.

Meghálálják az elköteleződést

Debrecen területén történő munkavégzéssel többek között vízmérő leolvasót, csőhálózati betanított munkást, csatornahálózat vizsgáló és karbantartó szakmunkást, nehézgépkezelőt, villanyszerelőt és kútkarbantartót keresnek. – Igyekszünk a kollégáink számára kiszámítható bérrendszert biztosítani. Ez egyben esélyt ad a továbbfejlődésre, amit egyébként igyekszünk is ösztönözni a munkavállalóinknál. Bérstratégiánk fontos részét képezi, hogy aki motivált és hajlandó továbbképezni magát – például szakirányú végzettséget szerezni a vállalat támogatásával -, annak lehetősége lesz az előrelépésre.
Olyan ez, mint a jól ismert életpálya modell. Az előremeneteli lehetőség tehát mindenki számára adott, csak élni kell tudni ezzel. Aki megelégszik jelenlegi pozíciójával és keresetével, annak hosszútávon stabil munkalehetőséget kínálunk – tette hozzá a szakember.

A Debreceni Vízműnél sok olyan dolgozó van, aki első munkahelyes munkavállaló, és innen megy nyugdíjba. – Az elődöm 48 év szolgálati jogviszony után köszönt el a cégtől, ami nálunk nem ritka. Nagy becsben tartjuk a régóta nálunk dolgozó munkavállalókat, akik 10, 20 és 30 éves munkaviszonyt követően jubileumi jutalmakat is kapnak. Ők azért is fontosak a szervezet számára, mert nagyon sok tapasztalatra tettek szert az évek során, ez pedig nagy segítség a fiatal munkavállalók betanításában. Törekszünk arra, hogy egészséges arány alakuljon ki a pályakezdők és az idősebb korosztály között, hiszen ők hatalmas plusz tudással, ismerettel rendelkeznek. A vállalatnál olyan infrastruktúrát üzemeltetünk és tartunk karban, ami szinte nem is látszik, hogy van, hiszen magától értetődő, hogy mikor megnyitjuk a csapot, folyik belőle a víz. Azt viszont nem látják az emberek, hogy emögött milyen munka áll, akár ünnepnapokról, vagy egy éjszakai csőtörésről legyen szó. Ahhoz, hogy egy szolgáltatás folyamatosan fenntartható legyen, elhivatott munkavállalókra van szükség, erről pedig úgy tudunk gondoskodni, ha a cégnél jól érzik magukat a munkavállalók. Ezt különböző plusz juttatásokkal, kedvezményes üdülési lehetőségekkel igyekszünk biztosítani. Elégedett munkavállalókkal igyekszünk körbevenni magunkat, mert a vállalat számára ők a legértékesebbek – fogalmazott Fülöp Zoltán.

Panyiczki-Berényi Viktória
(Hajdú-Bihari Napló)