Elismerések a Víz Világnapja alkalmából

Március 22-e, a Víz Világnapja alkalmából, a Debreceni Vízmű Zrt. laboratóriumvezetője, Dr. Szabóné Dr. Török Anna a viziközmű szolgáltatás területén végzett példamutató munkája elismeréséül  a Magyar Víziközmű Szövetség által adományozott  „Víziközmű Ágazatért Érdemérem”  elismerésben részesült.

Munkatársunk 1984 óta tevékenykedik társaságunknál különböző beosztásokban; 1985-től 2012. év végéig, mint bakteriológia csoportvezető, 2013. évtől pedig laboratóriumvezetőként dolgozik. Laboratóriumvezetőként és minőségirányítási vezetőként irányítja és koordinálja a Debreceni Vízmű Zrt. Központ laboratóriumában folyó munkát, összehangolja az 5 munkacsoport; a mikrobiológiai, a vízkémiai, a szennyvízkémiai és a szerves mikroanalitikai és a mintavételi csoport tevékenységét. Kitartóan, fáradhatatlanul és rugalmasan gondoskodik a jó minőségű szakmai munka feltételeinek megteremtéséről, fenntartásáról, az új követelmények teljesítéséről, új vizsgálatok és vizsgáló módszerek bevezetéséről. Az eltelt évek alatt több tudományos cikke jelent meg különböző szakmai folyóiratokban, mindennapjait mozgalmas társadalmi tevékenység jellemzi. 2009-2013. között az akkreditáló hatóság szakértőjeként részt vett a vizsgálólaboratóriumok akkreditálási folyamatában. Nemcsak szakmailag kiváló és óriási felelősségtudattal rendelkező ember, de jó kedélye és humora munkatársai körében is elismert.

A Debreceni Vízmű Zrt. másik díjazottja Dobrai Anikó, humánerő gazdálkodási vezető, aki „Víz Világnapi Emlékérem” kitüntetésben részesült.

Kollégánk 21 éve dolgozik társaságunknál, a gazdasági terület több csoportjánál is tevékenykedett, (pénzügy, számvitel, humánerő gazdálkodás) ezért a vállalat tevékenységére, a munkafolyamatok összefonódására rálátással rendelkezik; 2010 óta a humánerőgazdálkodási csoport vezetője. Feladatai közé tartozik a cég tevékenységével összefüggő, toborzási-, munkaügyi-, bérelszámolási-, humánerő gazdálkodási-, oktatási tevékenységek összehangolt ellátása. a Debreceni Vízmű Zrt. humánpolitikájának kialakítása, folyamatos karbantartása, a bér- és ösztönzési politika, a képzési politika kidolgozása, a társaság feladatainak teljesítéséhez a megfelelő létszámú, összetételű emberi erőforrás biztosítása a mindenkor irányadó üzleti terv figyelembevételével.

Munkavégzésére a szakmai alaposság jellemző. Munkáját önállóan, pontosan, felelősségteljesen végzi; nagy figyelmet szentel az egyes feladatok határidejének betartására. Az évek során számos oktatási tanfolyamon vett részt, s ezzel hatékonyabbá, még gyorsabbá tette saját munkáját.

A kitüntetésekhez Társaságunk munkatársai nevében szívből gratulálunk, további sikerekben gazdag, egészségben eltöltött éveket kívánunk!