Ebesen folytatódott a Debreceni Vízmű szemléletformáló programja

Újabb településeken folytatódott a Debreceni Vízmű Zrt. vármegyei szemléletformáló programja. Legutóbb Ebesen népszerűsítették a vezetékes ivóvíz-fogyasztást. Egyúttal a környezettudatos víz- és csatornahasználat, valamint közös kincsünk, az ivóvízbázis védelmének fontosságára is felhívták a figyelmet a szakemberek.

A cég vármegye szerte a vezetékes ivóvíz-fogyasztást szeretné népszerűsíteni és felhívni a figyelmet a takarékos, környezettudatos használat fontosságára. Ebesen is hasznos információk hangzottak el minderről.

- Mindenki számára természetes az hogyha megnyitja a csapot, akkor a víz az folyik. Ez egyébként a legsokoldalúbban vizsgált, a legszélesebb körben vizsgált élelmiszer, úgyhogy mindenki nyugodtan fogyaszthatja. Nagyon fontos azt hangsúlyozni, hogy például az ásványvizekkel összehasonlítva egy köbméternyi, tehát 1000 liternyi ivóvíz költsége az körülbelül egy 5 literes palack ásványvíz költségével egyenértékű, tehát óriási differencia van, és ezt tényleg bárki megengedheti magának - hangsúlyozta Fülöp Zoltán, a Debreceni Vízmű Zrt. szennyvíz üzemmérnökségének vezetője.

A tájékoztatón a szakember kiemelte: fontos, hogy ne juttassunk olyan anyagokat a talajba, amik hosszú távra elszennyezhetik a vízkészletet és visszafordíthatatlanul ronthatják annak minőségét.        

- Nem szabad mindent beledobni a wc-be, mert vannak olyan anyagok, amelyek dugulást okozhatnak, amelyek üzemeltetési problémákhoz vezethetnek. Itt kiemelném a nedves törlőkendőknek a problematikáját. Magyarországon 2,5 milliárd forint többletráfordítást okoznak csak a neves törlőkendők - mondta Fülöp Zoltán.A Debreceni Vízmű munkatársa arra is felhívta a figyelmet, hogy a szabálytalanságok gondot okozhatnak a mindennapi munkájukban, és akár a víziközmű-berendezések meghibásodásához is vezethetnek.

Részletek: https://www.dehir.hu/hajdu-bihar/ebesen-folytatodott-a-debreceni-vizmu-szemleletformalo-programja-videoval/2023/06/23/