Csak rövid ideig működött Debrecen legújabb „szökőkútja”

Hétfő délután a Salétrom utca és a Déli sor kereszteződésében ismeretlen ok miatt egy tűzcsap kidőlt – írta a Dehir olvasója, Jámbor Dominik. Mint hozzátette, a felvétel után pár perccel a vízmű üzemzavar-elhárítói is megjelentek a helyszínen.

Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta: a rendőrségtől kapták a jelzést, mi szerint a pályaudvar rakodóteréből kiforduló kamion kidöntötte a vízcsapot.

Mivel a Vízmű munkatársai ekkor még dolgoztak a Petőfi téri csőtörés javításán, nagyon gyorsan a helyszínre tudtak érkezni, s kiszakaszolták a vízcsapot. A javítással várhatóan a keddi napon végeznek. A kamionsofőr elismerte hibáját, így a kárt a felelősségbiztosítója fogja megtéríteni.

Ányos Józseftől megtudtuk, hogy a vízcsapok a város víziközmű hálózatának részei, így azokért a Debreceni Vízmű felel. Amennyiben valaki meghibásodott vagy megrongált vízcsapot lát, a cégnél tehet bejelentést. A vízmű szakemberei minden esetet megvizsgálnak, és egy-két napon belül megjavítják a hibás csapokat, azok ugyanis a tűzoltók munkájához nélkülözhetetlenek.

Forrás: www.dehir.hu