A Víz Világnapjának közeledtével a derecskei Mese-Vár óvoda kiscsoportjai kétnapos látogatást tettek a helyi vízműtelepen

A Víz Világnapjának közeledtével a derecskei Mese-Vár óvoda kiscsoportjai elérkezettnek látták az időt, hogy kétnapos, hivatalos látogatást tegyenek a helyi vízműtelepen.

Az expedíciós küldöttség tagjai kísérőikkel kiegészülve keresték fel célállomást, ahol szabályos „tárlatvezetésben” részesülhettek. A népes delegáció tagjai először a Mókus csoportba tömörülve érkeztek (26 gyermek 3 felnőtt), majd a második napon már a tavasz ihlette Százszorszép egységgel (29 gyermek, 4 felnőtt) járták végig a víztermelés folyamatának rejtélyes stációit.
Az egységben dolgozó szakemberek - Papp Ferenc és Takács József kollégáink – a gyerekek számára is érthetően mutatták be a víz útját, a nyersvíz kitermelésének négyféle módját, miközben igyekeztek a bonyolult technológiai folyamatokat is érzékletesen elmagyarázni.

Az élénk és kíváncsi vendégek megtekintették a gépeket és egyéb műszaki berendezéseket is.

Kis látogatóink, az alkalomra készülve készítettek s magukkal is hoztak egy kézre húzható vízcsepp kabalát, mely a fogantatásakor stílusosan a Csilicsepp elnevezést kapta. A túra végén csekély ajándékokkal is kedveskedtek munkatársaink, illetve a böjti hagyományokon némileg túllépve csokitojások is kiosztásra kerültek. A jó hangulatú séta után a gyerekek (és persze az óvónénik is) hasznos információkkal és élményekkel gazdagon távoztak az üzemlátogatásról.