A víz világnapján a Svetits Általános Iskola és Óvoda kiscsoportja látogatta meg a Debreceni Vízmű II. számú víztermelő üzemét

Kétévnyi kényszerű szünet után – a járvány miatt nem fogadhattunk látogatókat – a Víz Világnapjának délelőttjén a Svetits Általános Iskola és Óvoda kiscsoportja elérkezettnek látta az időt, hogy élményszerző körútra induljon.

A mintegy 18 fős expedíciós csapat tagjai kísérőikkel kiegészülve keresték fel a II. sz. víztermelő üzemet, ahol szabályos „tárlatvezetésben” részesülhettek. Az egységben dolgozó szakemberek számukra is érthetően mutatták be a víz útját a tisztítástól a tárolásig, miközben igyekeztek a bonyolult technológiai folyamatokat is érzékletesen elmagyarázni.

Az élénk és kíváncsi vendégek megtekintették a diszpécserszobát, a szűrősort, megcsodálhatták a géptermet, a medencéket és a hatalmas szivattyúkat melyek láthatóan lenyűgözték kis látogatóinkat.

A délután folyamán a Hatvani István Általános Iskola hatodik osztályos tanulói járták végig a víztermelés folyamatának rejtélyes stációit.

Reméljük, hogy az elkövetkező napokban-hetekben újabb lelkes híveket köszönthetünk a vezetékes ivóvíz fogyasztók lelkes táborában.