Telephelyek

Debrecen - Víztermelő telepek

Debrecen város lakóinak, társaságunk három vízműtelep működtetésével biztosítja a kívánt mennyiségű és megfelelő minőségű ivóvizet.

A vízműtelepek a Balmazújvárosi és Vámospércsi úton, valamint a Nagyerdőn üzemelnek.
Közel 100 db mélyfúrású kútból nyerjük az ásványvíz minőségű rétegvizet. A debreceni rétegvíz garantáltan természetes, alacsony nátriumtartalmú, magnézium-hidrogénkarbonátos és közepes keménységű.

Kiváló szomjoltó hatását a legfontosabb kémiai összetevők biztosítják:
Kalcium 92,3 mg/l
Magnézium 20,5 mg/l
Nátrium 26,0 mg/l
Kálium 1,68 mg/l
Hidrogénkarbonát 448,0 mg/l
Klorid 11 mg/l
Keménység 17,6 Nkf

A kutakból nyert rétegvizet – vegyszerek hozzáadása nélkül – egyszerű szűréssel és légoxidációs eljárással kezeljük. A város vízigényeinek kielégítése érdekében, társvállalattól átvett, felszíni vizet is juttatunk az ellátó hálózatba. A kétféle vízbázisból származó vizet a vízműtelepek tároló medencéiben keverjük össze.

A társaságunk által szolgáltatott ivóvíz minden tekintetben megfelel a vonatkozó előírásoknak.

Debrecen - Szennyvíztisztító Üzem

A városból és a környékbeli településekről beérkező - átlagosan 40-45.000 m3/nap mennyiségű szennyvizet a város dél-nyugati részén lévő Szennyvíztisztító Üzem fogadja. A szennyvíz valamivel több, mint egy napot tartózkodik az Üzemben, ezalatt egy három lépcsős tisztítási folyamaton halad keresztül. A tisztítás eredményeként a környezetvédelmi előírásoknál jobb minőséget elérő tisztított szennyvíz a Debrecen mellett húzódó Tócó csatornába kerül bevezetésre. A szennyvíztisztítás során keletkező szennyvíziszap modern technológiával kerül hasznosításra.

Debrecen - Központi Laboratórum

Debreceni Vízmű Zrt.
Központi Laboratóriuma
4032 Debrecen, Benczúr Gyula u. 7.
4001 Pf.: 88.