52/513-513
4025 Debrecen, Hatvan u. 12 - 14.
[Skip to Content]

Vízminőség

A legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer

A csapvíz minőségét laboratóriumokban rendszeresen és szigorú szabályok alapján 54 szempont szerint ellenőrzik. Törvény írja elő, hogy vízmintákat vegyenek rendszeresen a víznyerő helyen, a tisztítási folyamat végén, a víztározó medencéből, a csőhálózat különböző pontjairól és a vízcsapokból is. Az ellenőrzés az összes élelmiszer közül az ivóvíz esetében a legalaposabb. 

Házi víztisztítók

Vannak cégek, amelyek házi víztisztító berendezésekkel kereskednek, és úgy próbálnak piacot teremteni drága termékeiknek, hogy igyekeznek elhitetni az emberekkel: a vezetékes ivóvíz és az ásványvíz nem elég tiszta, ezért az ő berendezéseik szükségesek az ivóvíz további, házilagos tisztításhoz. 

Valójában nem érdemes a reklámokat kritikátlanul elfogadni, mert sosem az igazságot tükrözik, hanem féligazságaikkal azt a célt szolgálják, hogy rábeszéljenek valamilyen termék megvásárlására. 
A házi víztisztító-reklámok például nem szólnak arról, hogy pontosan mit is vonnak ki a vízből, és hogy gyakran éppen a nem megfelelően karbantartott berendezés okoz bakteriális fertőzéseket a használóik szervezetében. 2009-ben a Gazdasági Versenyhivatal meg is büntette az egyik ilyen céget a felhasználók megtévesztése miatt.

4025 Debrecen, Hatvan u. 12 - 14.
52/513-513
4025 Debrecen,
Hatvan u. 12 - 14.
52/513-513
Lap tetejére