Vízmérőcserék a nyírségi üzemegységnél

Tisztelt Felhasználók! Nyírlugos, Nyírmihálydi, Nyírgelse településeken a jogszabályi előírásoknak megfelelően az év során lejáró hitelesítésű bekötési vízmérők cseréjét végezzük.

Nyírlugoson 157 db, Nyírmihálydiban 186 db, Nyírgelsén 144 db bekötési mérő cseréjét végezzük el. A jogszabály szerint a 2010. évben felszerelt mérők hitelességi ideje 2014. december 31.-ig érvényes. Eddig az időpontig a mérőcserének meg kell történnie.

Ennek érdekébenbben kérjük közreműködésüketét, segítségüket!

A mérőcsere időpontját a jogszabályi előírások szerint előzetesen egyeztetjük, illetve erre vonatkozólag a szolgáltatási díj számlán megtalálja a vízmérő hitelesítésének lejárati évét. Amennyiben dolgozónk nem találja Önt otthon, úgy értesítést hagy elérhetőségekkel. Elérhetőségeinken, telefonon, e-mailben, vagy személyesen a helyi információs irodánkban alkalmas időpontot lehet egyeztetni a mérőcserére. Fontos, hogy a mérőcserénél a felhasználó vagy általa megbízott személy jelen legyen és a leszerelt, valamint felszerelt vízmérők, plombák, záró gyűrűk azonosító adatait ellenőrizze, megtekintse, majd az erről kiállított jegyzőkönyvet aláírásával hitelesítse. A nem településen lakó, csak időszakosan helyszínen tartózkodó Felhasználóink számára, előzetes időpont egyeztetés esetén rugalmas munkavégzésben is állunk rendelkezésre, illetve meghatalmazással a mérőcserében való közreműködést más személy részére is biztosítható. A bekötési mérők soros cseréje díjmentes. Díjat fizetni kizárólag a felhasználó hibájából sérült, elveszett, mérő, esetleg a felhasználó soros cserétől eltérő igénye esetén szükséges.

A mellékmérővel rendelkező felhasználók figyelmét felhívjuk, arra, hogy a mellékmérők cseréjéről, rendszeres hitelesítéséről a felhasználónak saját költségén kell gondoskodnia. A mérő hitelesítési évét a mérő felszerelési jegyzőkönyvében, illetve a mérőn található plombán lévő MAGYAR KERESKEDELMI ENGEDÉLYEZÉSI HIVATAL (MKEH) által felhelyezett bélyegzés igazolja. A hitelesség a plombán szereplő hitelesítést jelölő évet követő nyolcadik év december 31-ig áll fenn. A vízmérő elveszti hitelességét abban az esetben is, ha a mérő vagy a plombázása megsérül (MKEH vagy szolgáltatói plomba), illetve eltávolításra kerül. Ezekben az esetekben a hitelességet megszüntető októl kezdődően nem tudjuk elszámolási mérőként elfogadni a mérőt, azaz mérését, mérőállását nem tudjuk figyelembe venni. Ilyen esetekben a jogszabály szerint járunk el és annak megfelelően állapítjuk meg a mennyiséget és a mellékmérő szolgáltatási szerződést felmondjuk. A mérő hitelesítés érvényességének tisztázásában nyírlugosi információs irodánk a nyilvántartásunk alapján segítséget tud nyújtani. A mellékmérők cseréjét megrendelés esetén, díj ellenében elvégezzük. Felhívjuk a figyelmet, hogy a mellékmérő csatlakozóinak szolgáltatói plombával, záró gyűrűvel való ellátása alapfeltétele, hogy elszámolásra a mérő elfogadott legyen. A plombázást nyírlugosi információs irodánkban rendelheti meg. Aktuális díjainkat honlapunkon megtekintheti.

 

DEBRECENI VÍZMŰ ZRT. 4025 DEBRECEN, HATVAN U. 12-14.
NYÍRLUGOS-NYÍRMIHÁLYDI-NYÍRGELSE ÜZEMEGYSÉG
4371 NYÍRLUGOS, FŐ U. 15.
TEL/FAX: 06-42-288-118; ADMINISZTRÁTOR: 06-30-670-3199; 06-20-491-3410
e-mail: @
honlap: http://www.debreceni-vizmu.hu/
Üzemvezető: 06-20-336-5255;
Csoportvezetők: 06-30-848-9908; 06-20-466-0700