Víz világnapi beszélgetés a vízről

2017-ben a Víz Világnapjának szlogenje: "Szennyvizek? Tiszta vizet!" Arról, hogy ez miért kulcsfontosságú kérdés, Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója az Esti Közelkép című műsorban nyilatkozott.

Debrecenben, Hajdú-Bihar megyében, vagy akár Magyarországon mindenkinek teljesen természetes dolog, hogy kinyitva a csapot olyan mértékben és olyan minőségben jut ivóvízhez, amilyen mértékben éppen akkor szüksége van. De sajnos ez nem mindenhol van így. Vannak olyan részei a világnak, ahol komoly küzdelmet kell fordítanani azért, hogy az életben maradáshoz szükséges vízhez jussanak a fogyasztók, nem pedig ahhoz, hogy még az életminőségók biztosításához szükséges vízmennyiséggel is rendelkezzenek. 

Szerencsénkre ez a Kárpát-Medencében nincs így, hiszen erre a területre mondhatjuk, hogy - földtörténeti korokra visszavezethetően - a Pannon-tenger hagyatékaként Magyarország jelentős mennyiségű felszín alatti vízkészletekkel rendelkezik és ezen túl még a felszíni vizekben is jelentős mennyiség áll rendelkezésünkre.

A teljes beszélgetést ITT megtekinthető.