Ivóvízvezeték felújítás a Liszt Ferenc utcában

2014. augusztus 04-én elkezdődött a Debrecen, Liszt Ferenc utca Kossuth utca felőli végén az ivóvízvezeték egy szakaszának felújítása.

A felújítást az indokolja, hogy az utcában üzemelő NA 150-es ac. (azbesztcement) anyagú vízvezetéken gyakoriak voltak a meghibásodások, emiatt a burkolatbontások.


Kézi földmunkavégzés

Az önkormányzat pályázott és támogatást nyert a Színház körüli „Ady park” rekonstrukciójára, melynek keretében többek között az aszfaltburkolat helyett díszburkolat kerül megépítésre. A pályázattal érintett terület alatt a vízvezeték rekonstrukcióját a burkolatépítést megelőzően fogják elvégezni, de a Kossuth u. felőli végén már korábban megépült a díszburkolat, ezért ezt a 32 m hosszú vízvezetékszakaszt nem tervezték rekonstrukció alá vonni.

A Debreceni Vízmű Zrt. saját forrást biztosítva végezteti el a rekonstrukciós munkát, melynek a kivitelezője a DEVÍZÉP Kft.

A munka szerződés szerinti befejezési határideje 2014. augusztus 31., de az augusztus 20-i rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében a Kivitelező igyekszik a munkaterületet erre az időpontja helyreállítani.

A rekonstrukciós munka elvégzése után az új ∅160 PE vízvezetéken hosszú évtizedekig nem várható meghibásodás, így az utcában élőket sem vízhiány, sem burkolatbontással járó munkálatok nem fogják zavarni.

A kivitelezés idején előforduló kellemetlenségekért (zaj, vízhiány) megértésüket kérjük és köszönjük.

Debreceni Vízmű Zrt.