Helyreállt a mikepércsi vízminőség

ÉRTESÍTÉS

Tisztelt Mikepércsi lakosok, vízhasználók!

A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi főosztálya 2017. január 10.-i határozatában elrendelte, hogy a kifogásolt minőségi vezetékes ivóvíz csak 10 perces forralást követően fogyasztható ivóvíz céljára.

Az elrendelt intézkedésről haladéktalanul írásos értesítés kapott a teljes lakosság, és január 12.-én, Lakossági fórum keretében a kifogásolt vízminőséget kiváltó okokról, a műszaki beavatkozásokról, valamint a vízfogyasztásra vonatkozó megelőző előírások kiváltó okáról is részletes tájékoztatást kaphattak.

A Debreceni Vízmű Zrt.  a vízminőség helyreállítására vonatkozó munkáit haladéktalanul megkezdte, és minden lehetséges és szükséges erőforrását arra használta fel, hogy az előzetes ígéretei szerint január 22-ig a korlátozások feloldásra kerüljenek. A beavatkozások eredményeit folyamatos laborvizsgálatok követték, és ezen eredmények alapján a Népegészségügyi hatóság 2017. január 20 kezdettel a 10 perces forralásra vonatkozó korlátozást feloldotta. Ezek alapján értesítjük, hogy 

2017. január 20-tól a Mikepércsi vezetékes ivóvíz korlátlanul és feltétel nélkül közvetlenül is fogyasztható.

Az elmúlt időszakra vonatkozó korlátozások miatti nehézségeik, kellemetlenségeik miatt még egyszer kérjük megértésüket. Megértésük méltányolásáért, a lakossági bizalom helyreállításért fogadják el a település lakossági fogyasztói számára szóló 3.000.000 liter ivóvíz díjmentes felhasználásra vonatkozó felajánlásunkat, melyet a következő számláikban fogjuk jóváírni.

A Debreceni Vízmű Zrt. ezzel a rendkívüli beavatkozással nem fejezte be a vízminőséggel kapcsolatos munkáját, azt tovább folytatjuk. Ennek során még tapasztalhatnak a víz érzékszervi minőségében ingadozást, de bízunk benne, hogy rövid időn belül a vízminőséggel kapcsolatos minden érdemi kifogást sikerül megszüntetni.   

Debrecen. 2017. január 20.

Debreceni Vízmű Zrt.