Elkezdődött Józsa városrészen a Bocskai úti vízvezeték rekonstrukciója

Józsa városrészen a Bocskai utcában 1966-ban épült közüzemű ivóvízvezeték NA 100-as átmérővel, vékonyfalú azbesztcement csőből.

Az elmúlt, közel 50 év alatt a vízvezeték anyaga elavult, elöregedett, azon egyre több meghibásodás, csőtörés fordult elő.

Az időközben megépült üzletközpont és a lakosság számának a bővülése is indokolta a vízvezeték rekonstrukciót. A rekonstrukciót (új vízvezeték építés) korszerű polietilén (PE) anyagú csővezeték alkalmazásával hajtjuk végre, 160-as méretben.
A kapacitásbővítéssel elérhető az üzletközpont tűzivízellátás biztonságának növelése, és a lakosság víznyomás panaszainak a megszüntetése is.

A kivitelezést a Debreceni Vízmű Zrt. leányvállalata, a DEVÍZÉP Kft. szakemberei végzik. A rekonstrukció alkalmával átépítésre kerül 1030 fm hosszúságú víz gerincvezeték, 62 db házi bekötés, a Tócó és a vasút alatti átvezetés is.

 

 

A munkálatok bekerülési költsége:nettó                 55,7 mFt.

A kivitelezési munkák befejezési határideje:          2014. július 31.

Ezen időpontig a munkavégzés a burkolatok (kerékpárút és úttest) felbontásával, forgalom korlátozásával, időszakos vízhiánnyal jár, amelynek szíves megértését kérjük a Tisztelt Lakosságtól.

 

Debreceni Vízmű Zrt.