Az Újkerti lakótelep fokozott nyomású vízvezetékének átépítése

Debrecen, Görgey u. 20. és Kartács u. 2. sz. közötti 10 emeletes épületek közötti szakaszon 2014. május 12-től kezdődően a fokozott nyomású ivóvízvezeték átépítésére kerül sor.

A rekonstrukciót az tette szükségessé, hogy az 1980-ban épült, a közműalagút folyosóban (KAF-ban) elhelyezett vízvezeték az elmúlt több, mint 30 év alatt olyan mértékben korrodálódott (1. sz. kép), hogy annak a javítása visszatérő problémaként jelentkezett (2. sz. kép).

A lyukkorrózió miatti meghibásodásokból a KAF több alkalommal is elöntésre került
(3. sz. kép), veszélyeztetve az ott húzódó más közművezetékek, elsősorban az erősáramú kábelek állagát, üzembiztonságát.

A vízvezeték elhelyezkedéséből adódóan a meghibásodások javítása igen körülményes és költséges volt, ezért az érintett kb.: 500 fm hosszúságú vízvezeték korszerű, korrózióálló (polietilén) PE anyagúra történő átépítése jelen megoldást a vízellátás biztonságának megőrzése érdekében.

Tűzvédelmi előírások miatt a műanyag vízvezeték a KAF-ban nem helyezhető el, ezért azt az épületek közötti közterületeken, elsősorban zöldterületben és parkolóban lehet megépíteni.

A fokozott nyomású ivóvízvezeték megépítését a DEVÍZÉP Kft. végzi, 16,5 mFt költségen. A kiviteli munka várható befejezési ideje: 2014. június 30.

A kivitelezés időtartama alatti bontási, építési munkálatok kisebb mértékű forgalomkorlátozással és zajterheléssel járnak, melynek megértését kérjük a Tisztelt Fogyasztóinktól!

 

Debreceni Vízmű Zrt.