Tájékoztató az ivóvízminőség-javító beruházásról!

Tájékoztatjuk Hajdúbagos település Felhasználóit, hogy 2022.09.26.-tól megkezdődött az - Európai Unió által támogatott - ivóvízminőség-javító beruházás keretében a Hajdúbagosi vízműtelepen a teljes vízműtelep felújítása a minőségi ivóvízszolgáltatás biztosítása érdekében. A munkavégzés érdekében a jelenlegi vezetékes ivóvíz szolgáltatást ideiglenesen szüneteltetni kell, előreláthatólag: 2022. szeptember 26 -tól – 2023. március 15-ig.

Közöljük Önökkel, hogy a kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházás mihamarabb megvalósuljon, befejeződjön.

A munkavégzés időszakában a közüzemi vezetéken csak a kutakból származó, kezeletlen használati vízszolgáltatás lesz. Ez a használati víz emberi fogyasztásra NEM alkalmas. Kérjük, hogy egészségének megóvása érdekében a vezetékes vizet NE FOGYASSZA, ivásra, főzésre ne használja! Ezen vezetékes víz ivás és főzés célú felhasználáson kívül, minden más használatra alkalmas. Felhasználása csak szigorúan használati vízként megengedett!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a beruházás ideje alatt biztosított használati víz díja az alábbi:
Lakossági használati víz díja: 240,64 Ft/m 3 + Áfa
Nem lakossági használati víz díja: 270,14 Ft/m 3 + Áfa
Használati vízhez alapdíj nem kapcsolódik.
Szennyvízdíjak változatlanok.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a beruházás során, a munkavégzések miatt átmeneti néhány perces vízhiány, kisebb nyomásingadozás előfordulhat.

A beruházás időszaka alatt az egészséges ivóvizet két darab ideiglenesen kihelyezett konténeres víztisztító berendezés biztosítja. A konténerekhez tartozó 3-3 db csap bármelyikéből vételezhető a jogszabályokban előírt 3 liter/fő/nap ivóvíz mennyiség.
A víztisztító konténerek az alábbi helyeken találhatóak:
- Hajdúbagos, Óvodaköz utca 1 szám / Az Idősek otthonához tartozó főzőkonyha felőli bejárata előtt
- Hajdúbagos, Iskola utca 18 szám. / Az Általános Iskolához tartozó főzőkonyha felőli bejárata előtt
A tisztító konténer a nap 24 órájában folyamatosan működik, ezen konténerekből az ivóvíz rendelkezésre áll!
Az ivóvíz vételezése előtt kérjük olvassák el a csapok felett megtalálható használati útmutatót!
Amennyiben a vízműtelep kivitelezési munkái során bármilyen panasza lenne, kérjük az alábbi telefonszámon jelezzék: +36 20 235 1919
A vezetékes használati víz minőségével kapcsolatos panaszokat a Debreceni Vízmű Zrt. diszpécser szolgálata fogadja. Telefonszám: +36 52 513 536
Egyéb kérdéseikkel forduljanak a Polgármesteri Hivatalhoz: +36 52 567 212

Célunk, hogy Hajdúbagos település Lakosságának, Felhasználóinak biztosítsuk az egészséges, jó minőségű vezetékes ivóvíz szolgáltatást.

Megértésüket köszönjük!

Debreceni Vízmű Zrt.