Sikeres volt a DebrecenMob projekt

A projekt (https://debrecenmob.hu/) megvalósításával a szervezők célja az aktív és fenntartható közlekedési eszközök népszerűsítése volt a lakosság körében, egyúttal olyan közlekedési adatok gyűjtése a felhasználóktól közvetlenül, melyek segíthetik a városvezetést a döntéshozatalban.

Emellett célul tűzték ki a helyi vállalkozások támogatását is azáltal, hogy lehetőséget biztosítottak számukra a kihívás internetes felületén keresztül termékeiket vagy szolgáltatásaik bemutatására.

A DebrecenMob projektben résztvevők szeptember közepétől kezdve az év végéig minden hónapban egy új játékos közlekedéshez kapcsolódó kihívásba tudtak bekapcsolódni. A kihívásokat internetes hozzáféréssel rendelkező okostelefonon keresztül lehetett elérni, a célcsoport a debreceni lakosság, illetve a régióban magasabb foglalkoztatási rátával rendelkező vállalatok dolgozói voltak.

A játékos kihívás lényege, hogy a résztvevők jutalmat kaptak abban az esetben, ha aktív és fenntartható módon közlekedtek. A nagyobb helyi vállalatok egymással versenyezve kapcsolódhattak be a játékba, ezáltal is ösztönözve munkavállalóikat a minél nagyobb részvételre. A Debreceni Vízmű Zrt. ebben a 30 céget és szervezetet felvonultató mezőnyben 3. csapatként végzett; a kollégák majdnem 8.000 fenntarthatóan megtett kilométerével, részükről Gorján Ferenc vezérigazgató úr vette át az oklevelet. A projektben összességében 1.035 felhasználó vett részt, több mint 138.000 km-t megtéve és 42.000 kg CO2-t megtakarítva a városnak.

Az eseményről a dehir.hu is beszámolt, amelyet itt olvashatnak: https://dehir.hu/debrecen/a-debrecenmob-kezdemenyezes-elomozditotta-a-fenntarthato-varosi-kozlekedest/2021/01/28/