Víz Világnapi Emlékérmet” vett át a Debreceni Vízmű Zrt. laboratóriumvezetője, Dr. Szabóné Dr. Török Anna

A Magyar Víziközmű Szövetség Víz Világnapi Emlékéremmel azon kollégákat tünteti ki, akik a víziközmű ágazatban 10 évnél hosszabb időn keresztül kiemelkedő szakmai, gyakorlati, érdekképviseleti vagy szellemi tevékenységet végeztek.

Az idén 33 kiváló szakember vehette át az Emlékérmet és a vele járó oklevelet, amelyeket Kurdi Viktor, a MaVíz elnöke és Nagy Edit, a MaVíz főtitkára adtak át. Munkatársunk, Dr. Szabóné Dr. Török Anna is ebben az elismerésben részesült.

Kollégánk 1984. március 14-én létesített munkaviszonyt társaságunk jogelődjével, bakteriológiai laboráns munkakörben. 1985-től 2012. év végéig, mint bakteriológia csoportvezető, 2013. évtől pedig laboratóriumvezetőként dolgozik

2013. év január 01-től megbízást kapott a laboratórium minőségirányítási vezetői feladatainak ellátására is. Okleveles biológus végzettséggel rendelkezik, diplomájának megszerzési éve 1980. 1980-1982. között a Kossuth Lajos Tudományegyetem tudományos ösztöndíjasa, ennek eredménye a doktori disszertáció és 1982-ben a doktori cím elnyerése. Az eltelt évek alatt tudományos cikke jelent meg az Acta Biologica Debrecina folyóiratban, a Hidrológiai Közlönyben, többszerzős cikke a Budapesti Népegészségügy c. kiadványban. Víz mikrobiológiai témában számos előadást tartott az ország különböző fórumain, a XV. Országos Viziközmű Laboratóriumi Értekezleten tartott előadásával szakmai fődíjat nyert.

Mozgalmas társadalmi tevékenység jellemzi. 1993-tól a Hajdú-Bihar Megyei Környezetvédelmi Bizottság titkára, a Magyar Hidrológiai Társaság megyei területi szervezetének vezetőségi tagja, valamint 2006.-tól napjainkig az MHT Vízmikrobiológiai Szakosztály vezetőségi tagja. 
Kitartóan, fáradhatatlanul gondoskodik a minőségi szakmai munka feltételeinek megteremtéséről, fenntartásáról.

A kitüntetéshez Társaságunk munkavállalói nevében szívből gratulálunk, további sikerekben gazdag, egészségben eltöltött éveket kívánunk!