Tartósan 0 C° alatti hőmérséklet várható

Tisztelt Felhasználók! Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint véget ér az enyhe időjárás, téli jellegűre fordul és várható tartósan 0 C° alatti lesz a hőmérséklet.

A 90 cm-es fagyhatár alá földbe fektetett vezetékeket nem érheti kár. Más a helyzet a szabadon szerelt vezetékek és szerelvényei esetében, ilyenek a vízmérő aknákban lévő szakaszok, a pincében lévő vezetékek, valamint a fűtetlen helyiségek falaiba épített vezetékek is. Ellenőrizzék, hogy az aknák feldlapjai a helyükön vannak-e és a fedlapokat hőszigeteljék. Célszerű a vezetékeket és a vízmérőt is hőszigeteléssel ellátni.

Győződjenek meg, hogy a pincék ablakai zárva vannak és a törött üvegeket pótolják. Azokban a helyiségekben, ahol vízvezetékek vannak, fűtéssel vagy temperálással megfelelő hőmérsékletet biztosítsanak.

Amennyiben a vízellátás megszűnését észlelik, ellenőrizzék a vízmérési helyen, vízmérő aknában nincs-e vízszivárgás, vízfolyás. A szét nem repedt csővezetékekben képződött jégdugók a vízáramlást megakadályozhatják, ezt meleg, de nem forró vízzel megszüntethetik, kiolvaszthatják a fogyasztók is.

Ha a vízmérő is sérült hívják a Debreceni Vízmű Zrt. Központi Ügyeletét, amely éjjel-nappal elérhető az (52) 534-510. telefonszámon.

A fagy elleni védelemről a fogyasztóknak kell gondoskodniuk, így a károsodott mérők pótlásával kapcsolatos költségeket meg kell téríteniük, ezért is érdemes megelőzni a kellemetlenségeket.