Üzemlátogatás

A Debreceni Vízmű Zrt. új munkatársai körében fogalmazódott meg az az igény, hogy ne csak íróasztal mellett vagy az egyes munkaterületeken tevékenykedve lássák át társaságunk működésének teljes spektrumát, hanem a terepen, a különböző ágazatoknál személyesen is - szakértő „tárlatvezetők” kalauzolásával – végigjárhassák telephelyeinket.

A humánerő-gazdálkodási csoport - nem titkoltan, hagyományteremtő szándékkal - üzemlátogatást szervezett új kollégáink részére. Az első látogatás során kollégáink a Víztermelő üzemet keresték fel június 08-án. A vendégek az üzem létesítményeinek megtekintését megelőzően megismerték a Víztermelő Üzem történetét, kollektívájának foglalkozás szerinti összetételét, információt kaptak arról, hogy az egyes üzemen belüli egységek milyen szerepet töltenek be az üzem tevékenységében.

A debreceni vízszolgáltatás történetének vázlatos ismertetését követően rövid, először általános, majd a Debreceni Vízműre vonatkozó összefoglalót kaptak a vízbeszerzés, víztisztítás, víztárolás és a tisztított vízhálózatba való betáplálás módjáról, annak technikai hátteréről. A helyszínen alábbi technológiai elemekkel, létesítményekkel ismerkedhettek meg:


  1. Szűrőterem, 16 darab kétrétegű, kavicstöltetű szűrőhengerrel.
  2. Víztárolás létesítményei: a 2000 m3-es és a 2 darab 5000 m3-es tisztított vizes térszíni tároló medence, illetve a zárkamra.
  3. Klórtároló helyiség.
  4. Szivattyú terem, 7 darab hálózati szivattyúval.
  5. Diszpécser helyiség, melyben átláthatták a folyamatirányító – és felügyeleti rendszert.

A jó hangulatú program ezzel nem ért véget; hamarosan egy újabb üzemegység látogatására is sor kerül.