Újra bekapcsolódik a víztermelésbe az I. sz vízműtelep

2019. július 16-tól a vízműtelep ismételten Debrecen város ivóvízvezeték hálózatára termel!

A rekonstrukció idejére víztermelésből és kezelésből kivont berendezéseket gondos előkészítő munkával, fertőtlenítés és próbaüzem után, laboratóriumi vizsgálatokat követően állítjuk a víztermelésbe. Az elosztó hálózatba táplált ivóvíz minden paraméterében megfelelő minőségű, amelyről többszöri laboratóriumi vizsgálatokkal bizonyosodtunk meg.
A telep víztermelésbe állítása hatással lesz a városi vízvezeték hálózat áramlási, hidraulikai viszonyaira és ez a kezdeti időszakban okozhatja a víz elszíneződését, zavarosságát, amely a közvetlen felhasználás előtti néhány perces csapnyitással elhárítható. Az elszíneződést az áramlási irányok megváltozása, a csövek falán lerakódott vas-mangán réteg leválása okozhatja, mely az egészségre ártalmatlan, csupán élvezeti értékben okozhat gondot. Kérjük felhasználóinkat, hogy – amennyiben a vízzavarosság tartósan fennáll – keressék központi ügyeletünket (tel: 52-534-510 vagy e-mailben: @ ) így szakembereink mielőbb elvégzik a megfelelő hálózatöblítési munkálatokat. 

Kérjük azokat, akik a víztisztaságra fokozottan érzékeny berendezéseket használnak, tegyék meg a szükséges intézkedéseket az esetleges károk elkerülése érdekében!

Köszönjük eddigi türelmüket, megértésüket és számítunk arra a vízműtelep ismételt üzembeállítása során is!



A kapcsolóterem a bontást követően
Munka közbeni állapot
A nyílászárók is kicserélésre kerültek
Befejeződtek a szerelési munkálatok

Debreceni Vízmű Zrt.