Szennyvízcsatorna felújítás

A Debrecen, Monostorpályi út – Vécsey utcák kereszteződésben szennyvízcsatorna felújítása.

A korábbi Debreceni Konzervgyár szennyvízelvezetésének biztosítására 1972-ben épült meg a Monostorpályi úti, 50 cm belső átmérőjű beton anyagú szennyvízcsatorna. 2014. év március végén a munkatársaink azt tapasztalták, hogy a Debrecen, Monostorpályi út – Vécsey út kereszteződésben az úttest leszakadt, kb.: 15 m3-es üreg képződött. A hálózatvizsgálat, ill. a csatornavezeték kamerás vizsgálata megállapította, hogy az 5 m mélyen fektetett beton szennyvízcsatorna vezeték leszakadt, oda talajvíz befolyás történik. A talajvíz magával ragadja a csatorna környezetében lévő homokot, ami az üregelődést okozza.

A csomópontban üzemelő Ø50 b. anyagú szennyvízcsatornák átépítése szükséges  60 fm hosszban, PE csővel történő bélelése 32 fm hosszban, 2 db beton anyagú műtárgy bontása és újraépítése, ill. 20 fm hosszban csatorna bekötővezeték átépítése.

A munkálatokat gondos talajvízszint süllyesztés mellett, zártsorú dúcolással lehet elvégezni. A csomópontban a megbontott úttestet helyre kell állítani, a kopóréteget teljes szélességben, finischerrel kell kialakítani. A kivitelezési munkálatok a csomópont teljes lezárását igénylik, ezért az erre közlekedő 18-as, 18Y és a 48-as sz. autóbuszoknak is terelő útvonalon kell közeledni, az autósok is zsákutca táblával találkozhatnak.

A munkálatok várhatóan június első felében kezdődnek és kb. 3 hónapig fognak tartani. A felújítási munkák becsült költsége 40 mFt + ÁFA körül várható.

A felújítás időtartama alatti kényelmetlenségekért szíves megértésüket kérjük.
 

Debreceni Vízmű Zrt.