Siker a Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj diplomamunka és PhD disszertációs pályázaton

A Soós Ernő Víztechnológiai Kutató- Fejlesztő Központ 2018 májusában, immáron ötödik alkalommal hirdette meg a Soós Ernő Ifjú Kutatói Díj diplomamunka és PhD disszertáció pályázatot.

Azon pályázók jelentkezését várták angol vagy magyar nyelven, akik a víz- vagy szennyvízkezelés aktuális kérdéseivel foglalkoznak. A pályázat két kategóriában került kiírásra: - mesterképzés (MSc) vagy osztatlan 5 éves képzés, - PhD képzés.

Mindkét kategóriában tudományos bizottság értékelte a legjobb dolgozatokat. A Debreceni Vízmű Zrt. fiatal környezetvédelmi mérnöke, Ungvári Levente „A szennyvíztisztításhoz szükséges vegyszerek felhasználásának csökkentése technológiai átalakítással” címmel az "Víz- és szennyvízkezelés az iparban" konferencián ismertette diplomatervét, melyet társaságunknál készített.

Kollégánk a 2018. október 18-án, Zalakaroson megrendezett konferencián a bizottság döntése alapján átvehette a Soós Ernő Ifjú Kutatói Díjat MSc kategóriában.

Az elismeréshez a Debreceni Vízmű Zrt. munkatársai nevében szívből gratulálunk, kollégánknak pedig további sikerekben gazdag, egészségben eltöltött éveket kívánunk!