Sajtóközlemény a Debrecen, Böszörményi út – Mester u. csomópontban végzendő ivóvízvezeték felújításáról

A Debreceni Vízmű Zrt. megbízásából az AGRIAPIPE Kft. végzi a Debrecen, Böszörményi út – Mester utca csomópontban található, NA 400-as öntöttvas anyagú ivóvízvezeték kitakarás nélküli, csőbéleléses felújítását, 110 m hosszban.

A kitakarás nélküli technológia költségesebb, mint a feltárással való építés, de a forgalmi zavarok minimalizálása miatt az előbbi mellett döntöttünk. A munkálatokat a korábban észlelt meghibásodás miatt kizárt vezeték felújítása indokolta, melynek költsége 20,4 mFt + ÁFA, melyet a Debreceni Vízmű Zrt. saját forrásból biztosít. A vízvezeték felújításához a technológia 3 db munkagödör megnyitását igényli, ezért a Böszörményi úton, a Shell kúttal szemben a város felé haladva a szélső sáv és a távolsági autóbuszmegálló lezárásra került.

A második munkagödör a városból kifelé haladva a Pesti utcán a jobboldali egyenesen haladó sávban került kialakításra, melyet le kellett zárni. A harmadik munkagödör a Pesti utcáról a Mester utcára bekanyarodva a jobboldali sávban került kialakításra, amely miatt szintén forgalmi akadályra kell számítani.

A munkálatok várható befejezési határideje: 2017. október 15.

Kérjük az autósokat, hogy a kihelyezett forgalomtechnikai eszközök utasításainak megfelelően és ne megszokásból közeledjenek.

Megértésüket köszöni a Debreceni Vízmű Zrt.