Rémhírek terjednek a magyar csapvízről világszerte.

A hír az Index.hu oldalán jelent meg 2014. 08. 15.-én. (A cikk itt olvasható.)

Ezek szerint az USA népegészségügyi központja (CDC) nem ajánlja fogyasztásra a magyarországi csapvizeket, helyette a palackozott vagy fertőtlenített vizet, és az ebből készült vizet, szénsavas üdítőket, forró kávét-teát, pasztörizált tejet javasolt ivásra.

Nem lehet tudni, hogy milyen információk alapján jutottak erre a következtetésre, de véleményünk szerint a megállapítás megalapozatlan. Ezzel kapcsolatban a MAVIZ közleményt adott ki, ami itt olvasható: http://os.mti.hu/hirek/99503/a_magyar_vizikozmu_szovetseg_kozlemenye

A Debreceni Vízmű Zrt. tevékenységét az elmúlt évtizedekben folyamatosan az vezérli, hogy az ivóvíz szolgáltatás területén garantáltan a legjobb minőséget biztosítsa a fogyasztóknak. A bizalom alapja a független akkreditált laboratóriumi ellenőrzés, a hatósági vizsgálat. A vizsgálatok alapján még soha nem merült fel annak a kérdése, hogy a vezetékes ivóvíz ne lehetne iható. A magas minőség folyamatos biztosítása érdekében a Debreceni Vízmű Zrt. folyamatosan fejleszti a viziközmű infrastruktúrát, a vízkezelési technológiát, sokat tesz a vízbázisok védelme érdekében. Ezek alapján továbbra is állítjuk, hogy az általunk szolgáltatott vezetékes ivóvizet, fenntartások nélkül, korlátlan mennyiségben fogyaszthatja bárki, legyen az debreceni, magyarországi, vagy a világ bármely tájáról is érkező vendég is.

A szolgáltatott víz minőségéről folyamatos információt lehet kapni a honlapunkon.

 

Debreceni Vízmű Zrt.