52/513-513
4025 Debrecen, Hatvan u. 12 - 14.
[Skip to Content]

Hírek

28
Mar

Nézőpont: Vizünk, vizünk, ez a mi vizünk!

2014-03-28 11:30

Még hogy a mi ivóvizünkre pályázik a világ?! Vagy legalábbis néhány nép és vallási közösség emiatt akarja elfoglalni Magyarországot!? No, nem úgy istenigazából, fegyverrel lerohanni – persze, hallottam már ilyen elméletet is –, hanem csak lassan, fokozatosan, betelepülve, így sokasodva, meg úgy is, hogy az ideköltözőknek egyébként is sok gyermekük van, lesz. Aztán, ha egyszer már kellő számban lesznek itt, akkor annyi Magyarországnak. Kovács Zsolt írása.

Magyarország vizei

Átveszik felettünk az uralmat, és övék lesz a Kárpát-medence földgolyó-szerte irigyelt és áhított ivóvízkészlete. Nekünk, „őslakosoknak” meg kampó, szolgák leszünk saját hazánkban. Megmondom őszintén, semmit nem tudok kezdeni ezzel, az időszakonként engem tömegesen megtaláló információval. Egyszerűen összeesküvés-elméletnek tartom. Miért pont a mi vizünkre áhítoznak? Miért nem a Cseh-medence vagy a Párizsi-medence miénkhez hasonló vize, vagy a Kanada tavaiban tárolt mérhetetlen mennyiségű és kristálytiszta víz kell nekik? Sőt, Afrikában, a Kongó-medencében, Dél-Amerikában az Andok, Ázsiában a Himalája előterében is temérdek tiszta ivóvíz van.

Gyanítom, a magyarok ivóvízkészlete iránti globális ácsingózás hitét a nemzeti értékeink és kincseink sajátos szempont alapján történő szubjektív felértékelése gerjeszti. Mert azért – valljuk be őszintén –, mi az, ami jobban megcsiklandozza önbecsülésünket, mint az, ha tudjuk, vagy legalább hisszük, hogy nekünk, és csak nekünk van olyan kincsünk, amire a pénzeszsákon ülők irigykedve tekinthetnek csak. Sőt, arról a valamiről tudjuk, legyen bárkinek bármennyi a pénze, a vagyon semmit nem ér, ha neki nincs, ami nekünk temérdek van. Jelen esetben ivóvíz. Hogy mindez miért jutott eszembe? Szombaton, március 22-én van a víz világnapja. Tudom, nem lesznek nagy ünnepségek, csupán kis közösségek emlékeztetik tágabb környezetüket az ivóvíz minőségének megóvására. És ez még a Kárpát-medencében is fontos, ahol tényleg nagyon sok van ebből a kincsből. Vigyázzunk rá, ha kell, bármi áron. Mert ki tudja biztosan, lehet, tényleg meg akarják szerezni. Ha nem most, akkor később.

Forrás: haon.hu


Címkék: nemzeti értékeink | víz
Megosztás  |  

Hozzászólások

4025 Debrecen, Hatvan u. 12 - 14.
52/513-513
4025 Debrecen,
Hatvan u. 12 - 14.
52/513-513
Lap tetejére