Nagy munkában a Vízmű, sokáig kell még kerülniük az autósoknak

Felújítják a szennyvízcsatorna-hálózatot, ezért nyár végéig le lesz zárva a Monostorpályi út és a Vécsey utca kereszteződése.

Napok óta le van zárva a Vécsey utca vége, a Monostorpályi úton közlekedők is útlezáró és terelőutat ajánló táblával találkoznak. Az útkereszteződésben még márciusban szakadt be az aszfalt. Kiderült, egy 42 éve épült szennyvízcsatorna tört össze, ezt kell most kijavítani.

Hatalmas feladat a mélyen futó csatorna cseréje.
Hatalmas feladat a mélyen futó csatorna cseréje.

A munkálatok miatt teljes szélességében le kellett zárni a Monostorpályi út ezen szakaszát, így hetek óta terelőúton közlekednek a 18-as, a 18Y-os valamint a 48-as buszok és természetesen az autósok is.

A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak most készítették el a felásott részeken átvezető kis hidat. Az itt élőknek és a környéken közlekedőknek hosszan tartó lezárásra kell felkészülniük. A szennyvízcsatorna szakasz cseréje ugyanis nem egyszerű. A munkálatokhoz hat méteres gödröt kell kiásni, de a talajvízzel már két méteren meg kell küzdeni. Ezt vezetik most el a munkaterületről.

- A vákumos víztelenítés folyik, néhány hét kell, hogy a két méter mélységről hat méterre le tudjuk szívni. Ezt követően kiemelik a munkagödörből a földet, majd kicserélik az összetört csatornaszakaszt egy újra – nyilatkozta Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója.

A csatorna cseréje 40 millió forintba kerül és várhatóan augusztus végére befejeződik. Mindez függ  az időjárástól is. A Vízmű bízik abban, hogy a szeptemberi tanévkezdéskor megnövekedő forgalmat már nem fogják akadályozni a munkálatok.

 

Forrás: dehir.hu