Működései engedélyek

A víziközmű-szolgáltatáshoz kapcsolódó működési engedélyek ismertetése, leírása.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény előírása szerint víziközmű-szolgáltatást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által kiadott engedély alapján lehet végezni. Az engedély kizárólagos jogot biztosít és kötelezettséget jelent az engedélyben meghatározott ellátási területen a víziközmű-szolgáltatás nyújtására.

A víziközmű törvényben megjelölt határidőig (2013. május 31-ig) 84 víziközmű-szolgáltató adta be a működési engedély kérelmét a Hivatalnak. A benyújtók közül 2013. október 07-én 14 víziközmű-szolgáltató kapta meg ünnepélyes keretek között a működési engedélyét a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalban. Az elsők közé tartozik vállalkozásunk, a Debreceni Vízmű Zrt. is, amely immáron tevékenységét igazoltan a víziközmű törvény előírásai szerint folytatja, működési engedéllyel rendelkezik. A MEKH jóváhagyó határozatának kelte, 2013. október 03.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ezt követően újabb víziközmű-szolgáltatók működési engedély kérelmét vizsgálta meg. Egy hónap múlva a MEKH 15 kérelmet hagyott jóvá. Örömünkre ezek közé tartozik a Debreceni Vízmű Zrt leányvállalataként működő Cívisvíz Kft is. A jóváhagyó határozatot 2013. november 08-án az ügyvezető a Hivatalban átvehette.

Ezzel a döntéssel Debreceni Vízmű Zrt. illetve leányvállalatai által ellátott összes település vonatkozásában már rendelkezünk működési engedéllyel.

A MEKH döntése egyúttal arra is visszajelzés, hogy társaságunk, mint a magyar víziközmű szektor aktív szereplője hosszú távú célok teljesítéséhez is megfelelő feltételekkel rendelkezik.

A működési engedély és mellékletei; az üzletszabályzat, a beszerzési szabályzat és üzemeltetési szerződései honlapunkon elérhetők.

Debrecen, 2013-11-20

Debreceni Vízmű Zrt.