Mozgalmas hétvége a vízhálózati üzemben

A hétvégi ügyeletre szombaton 17:30 kor érkezett a bejelentés, hogy a Darabos utcán feltört a víz, majd később a Darabos utcai hibahely javítása során érkezett a hír, hogy újabb vízszivárgás jeleit látják az Ótemető, és Dobozi utca kereszteződésében.

A sérült vezeték 400 mm átmérőjű öntöttvas anyagú. Az 50 évnél idősebb vezeték az öntöttvas tulajdonságai folytán nem számít elöregedett vezetéknek. A feltárást követően, eddig nem ismert tönkremenetel nyomait láttuk. A közel 4 méter hosszúságú, hosszanti repedés egyáltalán nem jellemző erre a csőanyagra.

A munkagödör többszöri bővítését követően a vasárnap reggeli órákra sikerült a sérült szakaszon az ép csővégeket az új cső összekötésére alkalmas állapotba hozni. Az 5 méter hosszú kivágott csövet polietilén csővel pótoltuk, és 9.30 kor a vezeték öblítését követően a sérült szakaszon megindult a viziközmű szolgáltatás. A munkagödör helyreállítása hétfőn fog folytatódni, és az út pályaszerkezetének elkészítését követően várhatólag csütörtök este lehet a forgalom zavartalanságát biztosítani.

A hibás csőszakasz eltávolítva
A javítóidomok
Munkatársaink helyére állítják az új csőszakaszt
A csőtörés javítása az Ótemető utcában

A Darabos utcai hibahely javítása során érkezett a hír, hogy újabb vízszivárgás jeleit látják az Ótemető, és Dobozi utca kereszteződésében. A korlátozott kapacitások miatt, csak a szivárgást csökkentő beavatkozásra került sor, majd vasárnap, a Darabos utcai hibahely javítását követően került sor a hibahely feltárására. 

Szerencsére a vízszivárgást okozó hibahely egy 100 mm-es vezetéken keletkezett, és a feltárást, javítást követően a szolgáltatást 15 órakor sikerült helyre állítani. A vasárnapi műszak ezzel azonban még nem fejeződött be, mert a szombat esti hibajavítás helyén a földfeltöltést is el kellett kezdeni. A szakemberek derekasan helytálltak, minimalizálva a szolgáltatás kiesés idejét. Sajnos rövid idő maradt ezután a pihenésre, hogy hétfő reggel megkezdődjön a tervezett munkák elvégzése.