Mérőóra leolvasás illetve számlázási gyakoriság ismeretének felmérés tapasztalatai.

Az elégedettségi felmérés során szerzett tapasztalataink megosztását a második témakörünkkel folytatjuk, mely során a mérőleolvasás illetve számlázási gyakoriság ismeretének tapasztalatait elemezzük.

A leolvasás témakör kérdésére kapott válaszok alapján a Felhasználók 22,28 %-a rosszul tudja a mérők leolvasásának gyakoriságát. Azonban jelentős azok száma is, 241 Felhasználó, akik nem tudták a kérdésünkre a választ, vagy nem válaszoltak. Ez azért is rossz aránynak számít, hiszen a személyes és telefonos megkeresések során, továbbá a víziközmű-szolgáltatás számlán (2-3. oldal) is tájékoztatást kapnak a Felhasználók a soron következő leolvasásról illetve a diktálási lehetőségekről. A Felhasználók 54,07 %-a ismeri a leolvasás gyakoriságát. A reklamációk, panaszok egy része elkerülhető lenne a mérőállások ismeretében.  Ezáltal nőhetne a Felhasználók elégedettsége is.

leolvasás gyakorisága

A kérdésre adott válaszokból megtudhattuk továbbá azt is, hogy a megkérdezettek 78,9 %-a helyesen ismeri a Társaságunknál alkalmazott számlázási gyakoriságot (jellemzően kéthavonta). A megkérdezettek 13,35 %-a nem ismeri vagy nem válaszolt a kérdésünkre illetve 7,75 %-a rosszul tudja a számlázási rendünket. A számlázási gyakoriság ismerete jelentősen nem változott az előző évhez képest.

számlázási gyakoriság ismerete