Megkezdődött a vízvezeték javítási munka a Csapó-Szappanos utca kereszteződésben

A korábban észlelt vízelfolyást vízkormányzással, vezeték szakasz kizárással ideiglenes megszüntetésre került, a nagyátmérőjű csövek és szerelvények beszerzési idejére.

A munkagödör megnyitására első ütemben 05.22-én került sor a 250 mm-es vezetéken bekövetkezett repedés javításához, majd 05.23-án lett a munkagödör olyan méretűre bővítve, ami biztosította a hozzáférést a 600 mm-es azbeszt cement vízvezetékhez.

A vízvezetékek javításának megkezdését nehezítette, hogy felettük egy felhagyott gázvezeték húzódott, amit el kellett bontani, beton alépítményével együtt. A vízfolyást az okozta, hogy a 600 mm-es vezetékről való lecsatlakozást a ’80-as évek elején idom hiány miatt hegesztett acélcsőből készítették, és a korrózió hatására a varratok mellett átlyukadt az acélcső.

A javítási munka során a 600 mm-es vezetékről megszüntetésre kerül a leágazás, és átépítésre kerül a 250mm-es és a Szappanos utcai 200mm-es vízvezeték csatlakozási pontja is. A javítási, és átépítési munkával várhatólag május 24-én elkészülünk, majd a munkagödör visszatöltését követően kezdődik el az út pályaszerkezetének helyreállítása szak-kivitelező cég bevonásával. A forgalmat várhatólag a hónap végén lehet helyreállítani.

Köszönjük minden érintett türelmét és megértését!

Debreceni Vízmű Zrt.