Kitüntették a Debreceni Vízmű Zrt. Szennyvízágazati főmérnökét

A Debreceni Vízmű Zrt. szennyvízágazati főmérnöke, Ditrói János a belügyminiszter által alapított és adományozott Kvassay Jenő Emlékérem elismerésben részesült.

A kitüntetést a Víz Világnapja alkalmából 2018.03.22-én, a Belügyminisztérium ünnepségén adta át Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Munkatársunk 1976. szeptember 01-én létesített munkaviszonyt a társaságunk jogelődjével, művezető munkakörben, majd 1978-tól hálózati üzemmérnökként kiemelkedő szerepet játszott a város vízi közmű beruházásainak javítási, felújítási programjainak elkészítésében, szakfelügyeletében.

1996.02.01-től „szennyvízelvezetési és tisztítási osztályvezető” munkakört töltött be, melyet pályázat útján nyert el határozott időtartamra, 2001.01.31-ig.
2000.02.01-től szennyvízágazati főmérnök munkakörbe nyert kinevezést.
2005-ben sikeresen megfelelt a QUALIMED-IL Kft. által rendezett Minőségi Díj Értékelő képzésen.

Kiemelkedő szerepet játszott a csatornahálózat vezetékrendszer üzemeltetése, szennyvíztisztítási technológia működtetésével kapcsolatos feladatok végzésében. Az ISPA valamint a PHARE támogatás keretén belül megvalósult a szennyvíztisztító telep technológiai fejlesztése, beruházási programjának kidolgozása.


Munkavégzését szakmai alaposság, kreativitás jellemzi. Szívesen osztja meg tapasztalatait munkatársaival, véleményét határozottság és őszinteség jellemzi. 
Az emlékérem visszaigazolása annak a tevékenységnek, amit a szennyvízágazati főmérnök a szakterület működtetése, üzemeltetése keretében végzett, és így jelentős mértékben hozzájárult a Debreceni Vízmű Zrt. elért eredményeihez.

A kitüntetéshez Társaságunk munkavállalói nevében szívből gratulálunk, további sikerekben gazdag, egészségben eltöltött éveket kívánunk!