Kiadásra került a Debreceni Vízmű Zrt. módosított víziközmű-szolgáltatói működési engedélye.

A 2014 év végén kezdődött Hajdú-Bihar megyei viziközmű szolgáltatási integráció befejezéseként a Debreceni Vízmű Zrt. 2015. márc. 18-án 22 településsel kötött üzemeltetési szerződést a viziközmű szolgáltatás ellátására. A szolgáltatás tényleges megkezdése április 1-vel indult. A napi vízellátási feladatok végzése mellett, a jogszabályi kötelezettségek betartásával a Debreceni Vízmű Zrt. 2015. április 17-én benyújtotta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a víziközmű-szolgáltatási működési engedélyének módosítását. Az engedélyezési eljáráshoz becsatolt jelentős számú dokumentum átvizsgálása során, a hivatal hiánypótlást nem állapított meg, egy tisztázó kérdés rendezését követően 2015. november 17.-i dátummal pedig kiadta a módosított víziközmű-szolgáltatói működési engedélyt 5847/2015 szám alatt. A Határozat teljes terjedelmében megtekinthető a www.debreceni-vizmu.hu oldalon.

A Debreceni Vízmű Zrt. az új törvényi szabályozást követően az elsők között kapta meg 2013. október 3-án a 1832/2013 határozat számú víziközmű-szolgáltatói működési engedélyét (Alapengedély). A jelenlegi egységes szerkezetbe foglalt működési engedély 26 település 36 viziközmű rendszerének működtetésére jogosít.

A működési engedélyt ITT tekintheti meg.

A Debreceni Vízmű Zrt. felelős viziközmű szolgáltatóként továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa üzemeltetett viziközmű rendszereken biztosítsa a folytonos, jó minőségű szolgáltatást, erősítse a fogyasztói elégedettséget, megőrizze a rábízott viziközmű vagyon műszaki állapotát.