A jó ivóvíznek több ismérve is van, de a legfontosabb, hogy szomjoltásra leginkább ez alkalmas
– írja az inforadio.hu.
A megfelelő ivóvíz:
- egészségre káros anyagokat nem tartalmaz – elsősorban kémiai és mikrobiológiai szempontból
- szomjoltó
- kellemes a hőmérsékletű
- látható elváltozást – üledéket, színelváltozást – nem mutat
- illata semleges
- nem zavaros
- pH-ja semleges
A Magyarországi vezetékes vízellátásban ivóvíz minőségű, ivásra, szomjoltásra, ételkészítésre kiválóan alkalmas víz van, tehát a csapból szolgáltatott vizek alkalmasak ivásra. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakértői azt javasolják, hogy mindenki a környezetéből származó élelmiszert és vizet fogyassza, az biztos, hogy az egészségére jó hatással van.
Forrás: nlcafe.hu