Ivóvíz bekötővezeték rekonstrukciók Nyírlugoson

Tisztelt Felhasználóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2016. július hónapban Nyírlugoson a Debreceni Vízmű Zrt. a Kossuth, Petőfi, Sport, Szőlő és Zrínyi utcákban valamennyi acél anyagú ivóvíz-bekötővezetéken rekonstrukciót végez.

A munkálatok során az utcai elosztóvezetéktől a felhasználók ingatlanán lévő vízmérőhelyig, a vízmérő közüzemi vezeték felé eső csatlakozási pontjáig, az idős, erősen korrodált acélvezetékeket elbontjuk és helyükre új KPE anyagú vezetékek épülnek. Az elosztóvezeték csatlakozásokon lévő szintén korrodált hagyományos béklyók helyére új, rozsdamentes csőbilincsek kerülnek.

A korábbi hagyományos csatlakozási módok és szerelvényeket a szolgáltatási pontig szintén kiiktatjuk, illetve korszerűbb anyagokkal, kötési módokkal pótoljuk. 67 db bekötővezeték újul meg 5 millió forint értékű munkával.
Nyírlugoson a vezetékhálózat életkora 43 év. Az acélvezetékek várható élettartama ennek a fele körüli vagy annál kevesebb a környezeti adottságoktól függően. Ebből adódóan a nagyobb arányban még acélcsőből, hagyományos, ma már elavultnak tekintett kötőelemekkel és technikával megépített bekötővezetékek nem üzembiztosak, gyakori a meghibásodásuk, javításuk költséges és körülményes.

A hibák egy része tapasztalat szerint rejtett hiba és csak hosszú idő után észlelhető a jó szivárgási tényezőjű homoktalajban. Mindez vízveszteséget és üzemeltetési költségnövekedést, valamint számos kellemetlenséget okoz mind felhasználói, mind szolgáltatói oldalról.

Az acélvezetékek kedvezőtlen kihatással vannak a felhasználási helyeken a vízminőség alakulására is. Javasoljuk, hogy amennyiben saját tulajdonú házi belső vezetékük anyaga acél, úgy fokozott figyelemmel vizsgálják felül és rendszeresen kövessék a vízmérő működését az esetlegesen bekövetkező belső hibák okozta elfolyások időben való észlelésére. Amennyiben a belső acélvezeték kora megközelíti a 20 évet, úgy mindenképpen javasoljuk előirányozni a vezeték cseréjét korszerűbb anyagura.

A munkálatok ideje alatt kérjük türelmüket, megértésüket, illetve a közvetlenül érintett felhasználók közreműködését az ingatlanokon belüli munkákban, dokumentálásokban és a szakaszos vízhiányokkal járó tevékenység zökkenőmentes elvégzésében!

Debreceni Vízmű Zrt.
4025 Debrecen, Hatvan utca 12-14.