Felhívás Hosszúpályi lakossága számára!

A Debreceni Vízmű Zrt. tájékoztatja Hosszúpályi lakosságát, hogy a település vízellátását biztosító kutak közül a legnagyobb hozamú 3. számú víztermelő kút műszaki meghibásodása miatt, 2017. március 13-tól szakaszos vízhiányra, nyomás csökkenésre kell számítani.

A Debreceni Vízmű Zrt. megkezdte a meghibásodás pontos feltárását, és minden erőforrását felhasználva arra törekszik, hogy a településen a szolgáltatás a legrövidebb időn belül helyre álljon. Munkatársaink mindent megtettek és megtesznek, hogy a vízellátás a rendelkezésre álló kúthozam adottságok maximális kihasználásával legalább szakaszosan biztosítható legyen. Jelenleg nem ismert a hiba mértéke és nagysága, így a szakaszos szolgáltatás időtartama egyenlőre bizonytalan. Megkezdtük a kút műszeres vizsgálatának előkészítését, amely alapján az ellátásért felelő önkormányzat további döntéseket hozhat. 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően amennyiben szükségessé válik, az időben szakaszos ellátást lajtos kocsival kiegészítve is biztosítjuk a lakosság számára a szükséges ivóvíz mennyiséget. A lajtos kocsival való ellátást, illetve a szakaszos vízellátást az önkormányzattal egyeztetett módon kívánjuk biztosítani.

Minden további felvilágosítással állunk rendelkezésükre!

Kérjük, türelmüket és szíves megértésüket, valamint azt, hogy vízhasználatukkal takarékoskodnak!

Debreceni Vízmű Zrt.