Felhívás Bihartorda település lakosságának

Tájékoztatjuk Bihartorda település lakosságát, hogy a Debreceni Vízmű Zrt. munkatársai által a település ivóvízhálózatán 2017. május 25. és 26. napokon hálózatöblítési munkákat végez.

Tájékoztatjuk Bihartorda település lakosságát, hogy a Debreceni Vízmű Zrt. munkatársai által a település ivóvízhálózatán  2017. május 25. és 26. napokon hálózatöblítési munkákat végez, melynek oka a vízműtelepi adagoló berendezés meghibásodása, melynek következtében a hálózatba táplált NaOCl fertőtlenítőszer mennyisége a megszokott üzemviteli állapothoz tartozó értéket meghaladja.

Ebből adódóan a szolgáltatott víz íze és szaga élvezhetőség szempontjából kellemetlen lehet a hálózat egyes szakaszain.

Szakembereink a hibát elhárították és folyamatban van a hálózat vízöblítéses tisztítása mindaddig, amíg a településen megszokott értéket el nem éri a klórszint. 

A megnövekedett fertőtlenítőszer mennyiség folyamatosan csökken a hálózatban, mennyiségét gyorsteszt mérésekkel ellenőrizzük valamint laboratóriumunk mintavételekkel és vizsgálatokkal biztosítja az eredmények megbízhatóságát.

Minden beavatkozás a közegészségügyi feltételek szerint a fogyasztók egészségét védve, történik! A beavatkozásokat vízminőségi vizsgálatokkal ellenőrizzük az ivóvíz biztonságát szavatolva. Az esetlegesen előforduló zavaros víz a munkák befejezését követően a kerti csap rövid idejű megnyitásával távozik a rendszerből.

Amennyiben a meghirdetett munkák után bármilyen a korábban megszokottól eltérő vízszolgáltatási hibát, íz és szaghatást észlelnek, azt kérjük, jelezzék munkatársainknál!

Türelmüket és szíves megértésüket előre is köszönjük!

Debreceni Vízmű Zrt.