Felhasználói tájékoztató szennyvíz bekötő-nyomóvezetéken lévő házi átemelőről

Tisztelt Felhasználók!

Értesítjük önöket, hogy az 58/2013. (II.27.) Kormányrendelet módosításáról szóló 458/2013. (XII.2.) Kormányrendelet alapján az önök tulajdonában lévő, a háztartási szennyvizet a törzshálózatba juttató szivattyúknak, szennyvíz beemelőknek a folyamatos üzemképes állapotát a Debreceni Vízmű Zrt. - mint közmű üzemeltető - köteles biztosítani. Ennek feltétele, hogy 2014. február 28-ig az érintett tulajdonosok által írásban történő igénybejelentés alapján a szennyvíz beemelő tulajdonjogi és műszaki átadás-átvételét helyszíni eljárás keretében, jegyzőkönyvvel dokumentálva társaságunkkal le kell folytatni.

Az átadás-átvételi eljárás során társaságunk Csatornahálózati Üzemének munkatársai a tulajdonos, vagy nyilatkozattételre jogosult megbízottja jelenlétében a szennyvíz beemelő állapotát és műszaki adatait a jegyzőkönyvben rögzítik. A konkrét időpontról munkanapokon 8:00-20:00 között egyeztethetnek a fent megadott telefonszámon. A helyszíni szemle tervezett időtartama 1 ó.

Az átadás-átvételi eljárást követően a hivatkozott rendeletnek megfelelően a felhasználóknak mindenkor biztosítaniuk kell munkatársaink számára a szennyvíz beemelő korlátozásmentes megközelíthetőségét és annak folyamatos energiaellátását. Ezen feltételekre visszavezethető károkozásokért társaságunk semmilyen felelősséget nem vállal!